Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Klasika, kas nekad neliek vilties. Pēc izvēles var variēt un rozīņu vietā likt riekstus, žāvētus augļus, šokolādes gabaliņus vai vēl ko citu.
Nepieciešams:
Nelielā katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu. Pēc tam to bļodā sajauc ar cukuru un rūpīgi samaisa, līdz cukurs izkūst. Tad iemaisa jogurtu, sāli, cepamo pulveri, auzu pārslas un rūpīgi samaisa. Beigās iemaisa rozīnes, lai tās sajaucas viendabīgi visā mīklā – vislabāk to darīt ar rokām.
Ar karoti veido nelielas piciņas un liek tās uz cepamā papīra, kas ieklāts pannā.
Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā aptuveni 15 minūtes, līdz virspuse kļuvusi zeltaini brūna. Ļauj cepumiem pilnībā atdzist uz pannas un tikai tad tos noņem.