Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Klasika, kas nekad neliek vilties. Pēc izvēles var variēt un rozīņu vietā likt riekstus, žāvētus augļus, šokolādes gabaliņus vai vēl ko citu.

Nepieciešams:

  • 200 g sviesta,
  • 80 g cukura,
  • 2 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta vai skābā krējuma,
  • šķipsna sāls,
  • 300 g ātri vārāmo auzu pārslu,
  • 100 g gaišo rozīņu,
  • pustējkarote cepamā pulvera.

Gatavošana:

1

Nelielā katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu. Pēc tam to bļodā sajauc ar cukuru un rūpīgi samaisa, līdz cukurs izkūst. Tad iemaisa jogurtu, sāli, cepamo pulveri, auzu pārslas un rūpīgi samaisa. Beigās iemaisa rozīnes, lai tās sajaucas viendabīgi visā mīklā – vislabāk to darīt ar rokām.

2

Ar karoti veido nelielas piciņas un liek tās uz cepamā papīra, kas ieklāts pannā.

3

Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā aptuveni 15 minūtes, līdz virspuse kļuvusi zeltaini brūna. Ļauj cepumiem pilnībā atdzist uz pannas un tikai tad tos noņem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Cepumi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...