Šokolādes krēms kā bērnībā
Nepieciešams:
250 ml saldā krējuma,
100 ml...
Nepieciešams:
Lielā katlā lej rūgušpienu un uz mazas uguns lēni silda. Ik pa brīdim rūgušpiens jāapmaisa (strauji maisīt nedrīkst – biezpiens neveidosies kunkuļos, bet saies sīkās pārslās).
Kad katlā izveidojušies elastīgi kunkuļi, nokāš sietā. Vēl diezgan sulaino biezpienu pārliek bļodā un atstāj, kamēr nedaudz atdzesējas.
Biezpienu pārliek marlītē, nosien, un liek zem sloga. Nākamajā dienā ieberž ar rupju sāli, griež šķēlēs un ēd tāpat vai ar sviestu.
Pirms biezpiena likšanas marlē tam var pievienot sauju ķimeņu, kaltētu un parupjos gabaliņos saberztu baziliku vai citas garšvielas – tās baltajam sieram piedos savdabīgu garšu.