Baltais biezpiena siers Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 3 – 5 l svaiga rūgušpiena no lauku piena,
  • liels katls,
  • liels siets vai caurduris,
  • marles drāniņa,
  • sāls.

Gatavošana:

1

Lielā katlā lej rūgušpienu un uz mazas uguns lēni silda. Ik pa brīdim rūgušpiens jāapmaisa (strauji maisīt nedrīkst – biezpiens neveidosies kunkuļos, bet saies sīkās pārslās).

2

Kad katlā izveidojušies elastīgi kunkuļi, nokāš sietā. Vēl diezgan sulaino biezpienu pārliek bļodā un atstāj, kamēr nedaudz atdzesējas.

3

Biezpienu pārliek marlītē, nosien, un liek zem sloga. Nākamajā dienā ieberž ar rupju sāli, griež šķēlēs un ēd tāpat vai ar sviestu.

4

Pirms biezpiena likšanas marlē tam var pievienot sauju ķimeņu, kaltētu un parupjos gabaliņos saberztu baziliku vai citas garšvielas – tās baltajam sieram piedos savdabīgu garšu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Līgo svētki

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...