Baltās šokolādes siera kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šis kārums ir ļoti vienkārši pagatavojams, turklāt nav jācep cepeškrāsnī. Ļoti piemērots gan dārza svētkiem, gan vienkārši tāpat pēcpusdienas tējai ģimenes lokā vai draugu pulciņā.

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 300 g cepumu «Selga»,
  • 100 g izkausēta sviesta.

Pildījumam:

  • 350 g krēmsiera,
  • 300 ml saldā krējuma (35 %),
  • 100 g izkausētas baltās šokolādes
  • 1 tējkarote (vai pēc garšas) vaniļas cukura.

Dekoram: 

  • 50 g zemeņu,
  • 50 g jāņogu,
  • 50 g aveņu,
  • 50 g melleņu,
  • 50 g saldķiršu.

Gatavošana:

1

Cepumus sasmalcina līdz drupačām – virtuves kombainā vai kādā citā smalcinātājā – un tad iejauc iekšā sviestu.

2

Cepumu–sviesta masu ievieto ar taukvielām ieziestā cepamajā formā, izlīdzina un ļauj 10 minūtes atdzist.

3

Pa to laiku sagatavo pildījumu –krēmsieru sakuļ ar saldo krējumu un vaniļas cukuru līdz maigai konsistencei, tad masā uzmanīgi iemaisa balto šokolādi.

4

Sagatavoto pildījumu novieto uz biskvīta pamatnes tortes formā un uz 3 stundām novieto ledusskapī.

5

Pirms pasniegšanas dekorē ar dažādām ogām vai citiem sezonas augļiem. Ziemā var apbērt ar sasmalcinātiem riekstiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Kūkas bez cepšanas