Balzama karameļkrēms Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Restorāns "Avalon"
Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 6 olu dzeltenumi,
  • 120 g cukura,
  • 20 g balzama,
  • 0,5 l saldā krējuma.

Gatavošana:

1

Olu dzeltenumus ar cukuru lēni samaisa traukā, kurš ielikts ūdens peldē, kamēr izkūst cukurs, tad pielej saldo krējumu, balzamu, samaisa (jāmaisa uz mazas uguns, lai olas nesarauj kunkuļos).

2

Masu salej karstumizturīgos trauciņos, tos ieliek pannā ar augstākām maliņām un ielej ūdeni, lai tas trauciņiem būtu apmēram līdz pusei. Cep 100°C temperatūrā 50 minūtes.

3

Atdzesē, pārber ar cukuru, kuru karamelizē ar speciālu aparātu. Ja tāda nav, var izlīdzēties, nepieciešamo cukura daudzumu uz īsu brīdi ieliekot stipri sakarsētā cepeškrāsnī krāsnī.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Ziemassvētki, Deserti