Bārbekjū mērce ir gan salda, gan maiga un lieliski sader ar vairumu grilēto gaļas un zivs ēdienu. Var izmantot arī gaļas un dārzeņu iesmērēšanai grilēšanas noslēgumā. Šo mērcei var ilgi uzglabāt ledusskapī – pat vairākus mēnešus. Pasniedziet šo mērci kā piedevu visiem grilētajiem ēdieniem!
Nepieciešams:
Burkānus un sīpolu sasmalcina, ķiploku un ingvera saknes gabaliņu katru atsevišķi smalki sakapā, svaigajām plūmēm izņem kauliņus, tās un žāvētās plūmes sagriež gabaliņos.
Katlā olīveļļā liek apcepties burkānus un sīpolus. Kad tie apcepušies, pieliek klāt ķiplokus, svaigās un žāvētās plūmes. Visu sautē kādas 8–10 minūtes, līdz mērce iegūst džema konsistenci.
Lai mērcei piedotu pikantumu, tai pieliek smalki sakapātu ingveru, bet, lai pastiprinātu svaigumu, tajā ierīvē mizu no puscitrona. Tad atkal visu kādu brīdi pasautē. Kad garšas savilkušās, masai pieliek tomātu pastu, izmaisa un uz pavisam mazas uguns sautē vēl kādas 15 minūtes.
Mērci var atstāt tādu pašu – ar jūtamiem sastāvdaļu gabaliņiem, bet to var arī sablendēt, lai iegūtu viendabīgu masu. Pēc blendēšanas mērci nepieciešams vēlreiz uzkarsēt. Ja vēlas mērci sagatavot ilgākam laikam, tā jāpilda sterilizētās burciņās.