Grilētu tomātu mērce Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 6 tomāti,
  • 2–3 ķiploku daivas,
  • saišķis zaļumu (baziliks, dilles, pētersīļi, kinza, rozmarīns, piparmētras u.c.),
  • 50 ml olīveļļas,
  • nedaudz citronu sulas,
  • 1 tējkarote cukura,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Tomātus nomazgā un liek uz grila restēm. Apcep mīkstus, lai miziņa viegli nāktu nost.

2

Tomātiem novelk miziņu, tad tos sadursta ar dakšiņu un bļodā kārtīgi sastampā (var izmantot kartupeļu stampu). Pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, smalki sakapātus zaļumus, eļļu, citronu sulu un garšvielas.

3

Ar rokas blenderi masu viegli sablendē, nedaudz saglabājot tumīgo konsistenci. Pēc nepieciešamības pievieno vēl zaļumus, garšvielas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Mērces