Grilētu tomātu mērce Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 6 tomāti,
  • 2–3 ķiploku daivas,
  • saišķis zaļumu (baziliks, dilles, pētersīļi, kinza, rozmarīns, piparmētras u.c.),
  • 50 ml olīveļļas,
  • nedaudz citronu sulas,
  • 1 tējkarote cukura,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Tomātus nomazgā un liek uz grila restēm. Apcep mīkstus, lai miziņa viegli nāktu nost.

2

Tomātiem novelk miziņu, tad tos sadursta ar dakšiņu un bļodā kārtīgi sastampā (var izmantot kartupeļu stampu). Pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, smalki sakapātus zaļumus, eļļu, citronu sulu un garšvielas.

3

Ar rokas blenderi masu viegli sablendē, nedaudz saglabājot tumīgo konsistenci. Pēc nepieciešamības pievieno vēl zaļumus, garšvielas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Mērces

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...