Boloņas mērce Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Boloņas mērce ir klasiska itāliešu maltās gaļas mērce. To Itālijā izmanto ragū un lazanjas gatavošanai.

Nepieciešams:

  • 600 g tomātu gabaliņu savā sulā,
  • 400 g maltās gaļas,
  • 200 ml sarkanvīna,
  • 50 ml olīveļļas,
  • 1–2 seleriju kāti,
  • 1–2 burkāni,
  • 2 sīpoli,
  • 1–2 ķiploku daiviņas,
  • 1–2 tējkarotes kaltēta oregano,
  • 1 šķipsna maltu melno piparu,
  • 2 šķipsnas sāls.

Gatavošana:

1

Burkānus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, sīpolus un ķiplokus sasmalcina, seleriju kātus sagriež mazos gabaliņos.

2

Pannā ar biezu dibenu uzkarsē olīveļļu un apcep gaļu. Tad pievieno burkānus, seleriju kātus, sīpolus, ķiplokus un cep, līdz dārzeņi mīksti. Pievieno tomātu gabaliņus savā sulā, sarkanvīnu, garšvielas, sāli un sutina, līdz mērce nedaudz sabiezē.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Mērces

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...