Boloņas mērce
Boloņas mērce ir klasiska itāliešu maltās gaļas...
Traukā ielaiž divu olu dzeltenumus, pievieno majonēzi, pieliek pēc garšas sāli un piparus un ar putojamo slotiņu vai mikseri saputo. Tālāk var sākt pievienot eļļu arī uzreiz, taču majonēze sanāks garšīgāka, ja kādas 5 minūtes ļaus olu un sinepju maisījumam iestāvēties.
Turpinot kult olu–sinepju maisījumu, tajā ļoti pakāpeniski, lejot porcijām un tievā strūkliņā, pievieno eļļu. Kad visa eļļa pievienota, brīdi pakuļ enerģiskāk, lai uzputotu masu.
Beigās, ja patīk, var piekult nedaudz vīna etiķa vai tā vietā ņemt citronu sulu.
Kaut arī nereti internetā raksta, ka mājās gatavotu majonēzi aizvākotā traukā var uzglabāt nedēļu vai pat mēnesi, pēc pārtikas tehnoloģijas norādēm to ieteicams izlietot 24 stundu laikā.