Dārzeņu plātsmaize
Nepieciešams
200 g miltu
100 g samaltu...
Sīpolu ievārījums lieliski garšo ar pastēti, sieru, svaigu maizi un gaļas ēdieniem. To var izmantot arī mērču, zupu un sautējumu gatavošanā.
Nepieciešams
Sīpolus nomizo, sagriež pušķēlītēs. Čili piparu pārgriež, izņem sēklas un pašu sasmalcina. Apelsīnu rūpīgi nomazgā un norīvē miziņu.
Katlā sakarsē sviestu ar eļļu, karstajā taukvielu maisījumā ieber sīpolus un apcep. Pieber cukuru un uz ļoti lēnas uguns maisot cep 15 minūtes. Sīpoliem pieliek čili, cukuru un apelsīna miziņu. Visu pacep vēl brītiņu, tad pielej vīnu, etiķi, piemet sāli un timiānu. Vāra apmēram 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Ievārījumam jākļūst medainam, liekajam šķidrumam jāiztvaiko. Beigās iemaisa muskatriekstu.
Gatavo ievārījumu tūlīt pilda traukos, aizvāko.