Sarkano sīpolu ievārījums ar vīnu un čili Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Sīpolu ievārījums lieliski garšo ar pastēti, sieru, svaigu maizi un gaļas ēdieniem. To var izmantot arī mērču, zupu un sautējumu gatavošanā.

Nepieciešams

  • 1 kg sarkano sīpolu
  • 350 ml sarkanvīna
  • 200 ml vīna etiķa
  • 200 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 100 ml olīveļļas
  • 1 čili pipars
  • 1 apelsīna miziņa
  • 1–2 tējkarotes sāls
  • šķipsna rīvēta muskatrieksta
  • nedaudz kaltēta, saberzta timiāna

Gatavošana:

1

Sīpolus nomizo, sagriež pušķēlītēs. Čili piparu pārgriež, izņem sēklas un pašu sasmalcina. Apelsīnu rūpīgi nomazgā un norīvē miziņu.

2

Katlā sakarsē sviestu ar eļļu, karstajā taukvielu maisījumā ieber sīpolus un apcep. Pieber cukuru un uz ļoti lēnas uguns maisot cep 15 minūtes. Sīpoliem pieliek čili, cukuru un apelsīna miziņu. Visu pacep vēl brītiņu, tad pielej vīnu, etiķi, piemet sāli un timiānu. Vāra apmēram 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Ievārījumam jākļūst medainam, liekajam šķidrumam jāiztvaiko. Beigās iemaisa muskatriekstu.

3

Gatavo ievārījumu tūlīt pilda traukos, aizvāko.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Mērces, Konservēšana