Piena majonēze Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

 

  • 100 ml piena (2,5% treknuma),
  • 200 ml eļļas,
  • 1–2 tējkarotes sinepju,
  • 2 tējkarotes citrona sulas,
  • pa šķipsniņai sāls un cukura.

 

Gatavošana:

1

Vēsu pienu un istabas temperatūras eļļu ielej blendera krūzē un kādu pusminūti pablenderē, līdz izveidojas emulsija. (Mikseri šajā gadījumā neizmanto!)

2

Tad pievieno sinepes, pēc garšas sāli, cukuru un citronu sulu un blenderē tik ilgi, kamēr izveidojusies pabieza emulsija. Majonēze bez olām ir gatava!

3

Ja kaļot majonēze negrib sabiezēt, tad to uz kādām 5 minūtēm atstāj mierā un tad turpina kult. Var arī pievienot citronu sulu vēl, jo tā veicina biezēšanu, taču jāatceras, ka pārāk daudz sulas var padarīt majonēzi pārāk skābu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Mērces, Majonēzes