Bezē ir ļoti cimperlīgi cepumi – vieniem tie sanāk, citiem nemaz, un te ne vienmēr ir vainojama recepte. Kļūdains solis var būt gatavošana, tāpēc rūpīgi ievērojiet šos priekšnoteikumus!
Nepieciešams:
Olu baltumiem jābūt aukstiem – olām tikko izņemtām no ledusskapja. Tīrā stikla bļodā (neizmantot gumijas vai plastmasas traukus!) liek olu baltumus (nedrīkst būt ne kriksītis dzeltenuma!). Ar mikseri tos puto lielā ātrumā, līdz iegūtas baltas putas.
Kad olu baltumi jau putaini, pa karotei pievieno cukuru, turpinot nepārtraukti putot. Cukuru pievieno tikai pa karotei, pretējā gadījumā masa nepacelsies un nekļūs gaisīga. Šādi rīkojas, līdz viss cukurs iemaisīts. Masa jāputo aptuveni 10 minūtes, līdz tā kļuvusi bieza, spīdīga un nelīst laukā no bļodas, ja to pagriež otrādi.
Īsi pirms putošanas beigām iemaisa kukurūzas cieti vai citronu sulu.
Olu baltuma masu pilda konditorejas maisiņā, un vēlamās cepumu formas izspiež uz cepamā papīra, kas ieklāts pannā. Ja vēlas, cepumiem var pārbērt pāri kanēli, šokolādes skaidiņas, uzlikt katram mandeli vai ko citu.
Pannu liek cepeškrāsnī 100 °C temperatūrā un kaltē ventilatora režīmā aptuveni 40 minūtes. Tad atver krāsns durvis pusvirus un atstāj pannu iekšā, lai cepumi pamazām atziest. Vēlams šādi tos atstāt uz nakti.
Atdzisušus cepumus noņem no pannas un liek slēgtā traukā vai uzreiz ēd.