Bezē rulete ar maskarpones krēmu un ogām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 250 g smalkā cukura,
  • 4 lielu olu baltumi, istabas temperatūrā
  • 1 tējkarotes etiķa (9%),
  • šķipsniņa sāls.

Krēmam:

  • 200–300 g svaigu vai saldētu ogu (saldētās izmanto neatkausētas),
  • 250 g maskarpones siera,
  • 150 ml saldā krējuma (35%),
  • 1 ēdamkarote cukura,
  • vaniļas cukurs vai esence pēc garšas.

Gatavošana:

1

Olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un saputo lielās, baltās putās, pievieno etiķi un tad, turpinot putot, pakāpeniski pa karotei pievieno cukuru. Turpina putot, kamēr viss cukurs ir pievienots. Olu baltumu masai jābūt stingrai un spīdīgai, lai, apgāžot bļodu, tā paliek pie trauka dibena.

2

Uz cepamās pannas uzliek cepamā papīra loksni, uz tās ar lāpstiņu izliek baltumu masu un to maksimāli vienmērīgi izlīdzina – apmēram 38x25 cm laukumā un tā, lai masa nepieskaras papīram pie pannas malām.

3

Ievieto līdz 170 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī vidus daļā un cep 15 minūtes. Tad samazina temperatūru līdz 150 °C un turpina cept apmēram 5–8 minūtes, līdz bezē iekrāsojas maigi krēmīgs un tā virspuse kļūst kraukšķīga.

4

Izņem no cepeškrāsns, pāri bezē pārliek jaunu cepamā papīra loksni, tad virsū uzliek cepeškrāsns restītes un uzmanīgi uz tā visa izgāž bezē. Tāpat uzmanīgi noņem nost cepamo papīru, uz kura bezē cepās, un atstāj nedaudz atdzist.

5

Saputo maskarponi ar cukuru un vaniļu, tad, turpinot putot, pa daļām pievieno saldo krējumu, līdz masa ir bieza un krēmīga. Jāuzmanās, jo šo krēmu var pārkult tāpat kā saldo krējumu.

6

Sakulto krēmu vienmērīgi uzklāj uz bezē, atstājot apmēram 1 cm no malām, un uz krēma izkārto ogas. No vienas malas sāk tīt ruleti un pēc tam to novieto ar tinuma vietu uz leju. Liek atdzist vēsumā vismaz uz stundu. Ja vēlas, pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Lieldienas, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...