Braunijam ir simt un viena recepte – katrs gardēdis ir atradis savu variantu, kāds tam garšo vislabāk. Manuprāt, pats svarīgākais ir brauniju nepārcept, jo tam ir jābūt tādam šokolādīgi mitram. Vismaz man tāds garšo vislabāk. Iepriecinu visus tos, kas skaita kalorijas vai kāda iemelsa dēļ uzturā nevar lietot glutēnu saturošus produktus, jo kūkai nav pievienoti milti. Un vēl kas –šajā gardajā kūkā tiek viltīgi pievienotas veselīgās bietes, par kuru klātesamību daudzi ēdēji pat nenojautīs….
Nepieciešams:
Bietes sarīvē uz smalkas rīves vai sablenderē virtuves kombainā. Liek bļodā, pievieno olas, cukuru un samaisa. Pievieno mandeļu miltus, medu, kļavu sīrupu, kakao pulveri, vaniļas cukuru un visu samaisa.
Ūdens peldē izkausē šokolādi un kokosriekstu eļļu (metāla bļodu ar šokolādi liek virs katliņa, kurā vārās ūdens; ūdens nedrīkst saskarties ar bļodu, kurā ir šokolāde). Tad atliek malā, lai nedaudz atdziest.
Mīklai pievieno izkausēto šokolādi un kokosriekstu eļļu. Visu vēlreiz izmaisa.
Sagatavoto mīklu ievieto cepamajā formā (man bija aptuveni 20 x 20 cm), liek iepriekš sakarsētā krāsnī 170–180 °C temperatūrā un cep 20–30 minūtes (skatoties, kādas katram ir cepeškrāsns īpatnības).
Gatavību pārbauda, ar koka irbulīti iedurot kūkas vidū. Ja ārā nāk principā sauss, tad kūka gatava. Tikai nenokavējiet to mirkli, kad kūka ir gatava, lai to nepārceptu!