Lieliskas krāsas saldējumu var iegūt, izmantojot bietes. Jo sevišķi jaunās bietītes, kas ir patiesi saldas un garšīgas. Šo saldējumu izcili papildina pekanrieksti vai grauzdēti valrieksti.
Nepieciešams:
Bietes nomizo, izspiež no tām sulu, bet izspaidas noliek malā. Sulu ielej katliņā un uz mazas uguns tvaicē, līdz šķidrums ir palicis mazāk par pusi un ieguvis sīrupam līdzīgu konsistenci.
Kamēr biešu sula tvaicējas, biešu izspaidas pārlej ar piena un krējuma maisījumu, uzvāra, noņem no pavarda, un ļauj zem vāciņa atdzist. Iegūto šķidrumu nokāš un izspaidas nospiež, pievienojot šķidro daļu pārējam šķidrumam. Tad pielej klāt biešu sulas sīrupu un visu uzkarsē, bet neuzvāra – līdz apmēram 40 °C temperatūrai.
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un tajos uzmanīgi pa porcijām iemaisa krējuma–piena–biešu sulas koncentrāta maisījumu. Visu lej katliņā, ūdens peldē maisot karsē, bet neuzvāra, līdz šķidrums sāk sabiezēt. To izkāš, strauji atdzesē – katliņu ievieto bļodā ar aukstu ūdeni un ledu.
Pēc tam lej piemērotā traukā ar vāku un uz līdz otram rītam ievieto ledusskapī. Tad ievieto saldējuma mašīnā un ļauj tai sagatavot saldējumu.