Tā vien šķiet, ka latviešiem vienmēr bijušas fantastiskas spējas no nekā radīt izcili gardus saldos ēdienus. Viens no tādiem noteikti ir biezpiena krēms ar karamelizētām auzu pārslām un sulīgu zemeņu mērci, kura atgādina par vasaru. Gaužām viegli pagatavojams, bet vienmēr izcili gards deserts, kas ļoti labi iederas arī uz svētku galda.
Nepieciešams:
Sakarsē sausu pannu un liek tajā sviestu, medu un auzu pārslas. Cep pāris minūtes uz vidējas liesmas, ik pa brīdim apmaisot, līdz auzu pārslas ir karamelizējušās. Tad noliec auzu malā atdzesēties, ik pa brīdim apmaisot tās, lai nesalīp kopā.
Dziļā bļodā ielej saldo krējumu un sāc putot ar miksera palīdzību. Pēc minūtes pamazām pa karotei vien pamazām pievieno pūdercukuru. Kad saldais krējums saputots stingrās putās, pievieno citronu miziņas.
Atsevišķā bļodiņā ar karoti vai dakšiņu saspaida biezpienu, lai tas nav pārāk graudains, un tad tajā viegli iecilā putukrējumu.
Zemenes un cukuru blenderī sablendē viendabīgā masā. Ja vēlas, var pievienot citronu sulu vai vaniļas cukuru.
Deserta traukā vai burciņā liek krēmu, tad auzu pārslas un pa virsu – zemeņu mērci. Desertu var likt vairākās kārtās, tad kā pēdējo liek krēmu, virsū uzberot karamelizētās auzu pārslas. Ja vēlas, var pārkaisīt arī sarīvētu šokolādi.