Biezpiena pīne ar ievārījumu un magonēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 180 g miltu, plus vēl nedaudz
  • 150 g biezpiena (9%)
  • 50–70 g cukura
  • 1 ola
  • 40 g augu eļļas bez izteiktas smaržas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • nedaudz vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote sviesta

Pildījumam

  • ~100–150 g ievārījuma
  • ~1 glāze magoņu sēkliņu
  • 1–2 ēdamkarotes cukura

Gatavošana:

1

Magoņu sēkliņas ieber katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni (1 daļa magoņu, 2 daļas ūdens), ļauj ~30 minūtes magonēm uzbriest, tad liek katliņu uz plīts un karsē 20 minūtes. Lieko šķidrumu nokāš, pēc garšas pievieno cukuru un sablendē ar rokas blenderi (vai izmaļ caur gaļas mašīnu).

2

Ar putojamo slotiņu sakuļ olu, cukuru, sāli un eļļu. Pievieno biezpienu un visu sablendē līdz viendabīgai masai. Pa daļām iesijā miltus ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Beigās visu samaisa ar rokām, izveido no mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un noliek pastāvēt 10–15 minūtes.

3

Darba virsmu viegli pārkaisa ar miltiem un diezgan plāni izrullē mīklu pagarā taisnstūrī. To pārsmērē ar ievārījumu un pēc tam pārklāj ar magoņu masu. Sarullē rullītī, akurāti salipina augšējo malu, novieto to uz leju, aiztaisa ciet galus, novieto uz cepamās plāts. Pārloka rullīti uz pusēm, tad vairākas reizes pārliek vienu pusi pāri otrai. Virsū novieto mazas sviesta piciņas.

4

Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep apmēram 45 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Lieldienas, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Plātsmaizes