Biezpiena plātsmaize ar āboliem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 paciņa biezpiena,
  • 3 olas,
  • 1,5 glāzes cukura,
  • 2,5–3 glāzes miltu,
  • 1 tējkarote sodas,
  • 6–7 palieli āboli,
  • 1 paciņa saldā krējuma,
  • 2–3 ēdamkarotes skābā krējuma,
  • nedaudz vaniļas cukura un kanēļa,
  • 1 ēdamkarote eļļas (vai kādas citas taukvielas).

Gatavošana:

1

Bļodā sakuļ olas ar 1 glāzi cukura, tad pievieno biezpienu un sodu. Visu labi samīca. Pievieno miltus, pielej eļļu, vēl samīca. Mīca tik ilgi, līdz mīkla neķeras pie rokām. Ja vajag, pieliek vēl miltus.

2

Tad mīklu izņem no bļodas un izrullē tik četrstūrī lielā, cik liela ir cepešplāts, liek uz tās virsū, maliņas uzloka, mīklu pārkaisa ar cukuru.

3

Nomizotus ābolus sagriež šķēlītēs un liek pamīšus rindiņā uz mīklas.

4

Sajauc bļodā saldo krējumu ar skābo krējumu, pieliek 2–3 ēdamkarotes cukura, vaniļas cukuru un pārlej plātsmaizei.

5

Pārkaisa kanēli un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 175–180 °C temperatūrā 15–20 minūtes. Kad maliņas kļūst gaiši brūnas, plātsmaize ir gatava.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Plātsmaizes