Nepieciešams:
Virskārtai:
Bļodiņā liek rozīnes, aplej ar aukstu ūdeni un nomērcē. Izkausē sviestu, pievieno pienu, cukuru, raugu un maisot silda aptuveni minūti. Bļodā iesijā miltus, pievieno katliņā uzsildīto masu un ar koka karoti maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Bļodu apsedz ar dvielīti un noliek siltā vietā, lai mīkla apjomā dubultojas. Pēc tam mīklu izlīdzina pannā, kurā paredzēts cept plātsmaizi, un atkal atstāj raudzēties.
Atsevišķā bļodā sajauc biezpienu ar krējumu, olām, cukuru, citrona miziņu, notecinātām rozīnēm un izkausētu sviestu. Samaisa viendabīgā masā un izlīdzina virs mīklas pannā.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā grādos aptuveni 40 minūtes, līdz virspuse apcepusies zeltaini brūna. Pēc izņemšanas no krāsns pārkaisa ar pūdercukuru un ļauj plātsmaizei atdzist, tad sagriež gabaliņos.