Biezpiena sacepums ar upenēm un persikiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 600 g vājpiena biezpiena,
  • 150 g sviesta un vēl nedaudz – trauka iesmērēšanai,
  • 100 g cukura,
  • 4 olas,
  • pustējkarote vaniļas cukura,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • šķipsna sāls,
  • 80 g mannas un vēl nedaudz – trauka izkaisīšanai,
  • sauja saldētu upeņu,
  • 4–6 konservētu persiku pusītes.

Gatavošana:

1

Istabas temperatūras sviestu sagriež mazākos gabalos, liek bļodā ar cukuru un ar miksera palīdzību saputo. Pievieno olas un vaniļas cukuru, saputo gaisīgā masā.

2

Olu masai pievieno biezpienu, pēc nepieciešamības lielākos gabalus sasmalcinot. Pievieno cepamo pulveri, sāli, mannu, rūpīgi samaisa, lai masa ir viendabīga. Ja šķiet, ka tā sanākusi pārāk šķidra, pievieno dažas karotes miltu, bet masai jābūt vidēji biezai. Masu atpūtina 10–15 minūtes.

3

Cepamo trauku iesmērē ar sviestu, izbārsta ar mannu.

4

Biezpiena masā iejauc ogas. Masu lej cepamajā traukā un vidū iegremdē sagrieztas persiku pusītes.

5

Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 20–30 minūtes, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna un vidus nav šķidrs. Ja vēlas, pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar sablenderētu ogu mērci vai saldējuma bumbu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Plātsmaizes

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...