Biezpiena torte ar šokolādes skaidiņām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

Pamatnei:

  • 300 g tumšu šokolādes cepumu vai piparkūku,
  • 150 g sviesta.

Virskārtai:

  • 400 g biezpiena,
  • 200 g skāba krējuma,
  • 1 kārba iebiezinātā piena ar cukuru,
  • 1 ēdamkarote ar kaudzi kakao pulvera,
  • 10 g želatīna.

Rotājumam:

  • 1 tāfelīte šokolādes,
  • 100–150 ml putukrējuma,
  • 1–2 ēdamkarotes cukurs,
  • nedaudz svaigu vai konservētu ķiršu vai arī kādas citas ogas vai augļi.

Gatavošana:

1

Pamatnei izkausē sviestu, sasmalcina cepumus, abus sajauc, atdzesē, ieklāj tortes formas pamatnē un stingri piespiež.

2

Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu. Liek virtuves kombainā biezpienu, iebiezināto pienu, krējumu, kakao pulveri, želatīnu un visu sastrādā viendabīgā masā. Masu novieto uz pamatnes un liek uz vairāk stundām ledusskapī sagalēt.

3

Pirms pasniegšanas šokolādi sarīvē un putukrējumu sakuļ ar cukuru. Torti nosmērē ar putukrējumu un nokaisa ar šokolādes skaidiņām. Virs tām veido putukrējuma un ķiršu rotājumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Ziemassvētki, Deserti, Kūkas bez cepšanas