Šokolādes kēksiņi "Biotēkas" superveselīgajā versijā ar kokosriekstu miltiem nesatur glutēnu, laktozi, transtaukskābes un rafinēto cukuru.
Nepieciešams:
Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – kokosriekstu miltus, kokosriekstu cukuru, cepamo pulveri, vaniļu un sāli. Atsevišķā bļodā sajauc slapjās sastāvdaļas – olas, izkausētu kokosriekstu eļļu un rīsu dzērienu, slapjo masu lej klāt bļodā pie sausajām sastāvdaļām. Visu kārtīgi sajauc, līdz viendabīgai masai.
Masu pilda kēksiņu cepamajās formās, aizpildo taptuveni 3/4 no apjoma, jo mīkla praktiski nesacelsies. Cep 20–30 minūtes līdz 175 °C temperatūrai uzsildītā cepeškrāsnī. Kēksiņi ir gatavi, kad, cepšanas laikā iedurot tajos zobu bakstāmo kociņu, tam nav pielipusi mīkla. No receptē minētā daudzuma sanāk aptuveni 10–12 kēksiņi.