Bumbieru pīrāgs ar mandeļu skaidiņām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 glāze miltu,
  • 125 g sviesta,
  • 1 ēdamkarote ūdens.

Pildījumam:

  • 140 g zilā siera
  • 2 bumbieri
  • 2 olas
  • 1 glāze saldā krējuma (ar 35 % tauku saturu),
  • šķipsna sāls,
  • mandeļu skaidiņas un nedaudz pūdercukura – rotāšanai.

Gatavošana:

1

Sajauc miltus ar sviestu tā, lai sanāk drupačota masa (to visērtāk izdarīt blendera krūzē), tad visu ieber bļodā, pieliek ēdamkaroti ledus auksta ūdens un ar rokām aši sajauc mīklu. Nelielu daļu atstāj sānis, pārējo mīklu izspiež cepamajā formā, veidojot pamatu un maliņas, sabaksta ar dakšiņu, pārklāj ar pārtikas plēvi un uz pusstundu ievieto ledusskapī. Malā atstāto daļu arī ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī.

2

Saldo krējumu sakuļ ar olām, pienu, sāli un pipariem.

3

Cepamo formu ar pamatni (protams, bez pārtikas plēves) ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 10 minūtes, tad izņem laukā.

4

Gatavo pildījumu – uz rupjas rīves sarīvē zilo sieru, bumbierus nomizo, izgriež serdes un sagriež daiviņās. Olas sakuļ ar saldo krējumu. Plāni izveltnē no ledusskapja izņemto mīklas pikucīti.

5

Pīrāgā ievieto pildījumu – vispirms dibenā liek trešdaļu siera, tad bumbierus, tad atkal sieru. Pārlej ar olu maisījumu, pārliek ar plāksnītēm vai strēmelītēm, kas iegūtas no izveltnētās mīklas plāksnītes.

6

Ievieto cepeškrāsnī un cep 35–40 minūtes, uzmanot, lai virsma nepārcepas. Pirms pasniegšanas apkaisa ar mandeļu skaidiņām un pavisam nelielu daudzumu pūdercukura.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi