Bumbieru un riekstu tarte Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Pildījumam nepieciešams:

  • 4 lieli bumbieri,
  • 200 g riekstu pēc izvēles un vēl nedaudz – dekorēšanai,
  • 200 g brūnā cukura,
  • šļuka brendija,
  • 1 tējkarote kanēļa,
  • 2 olas,
  • 180 g sviesta.

Gatavošana:

1

Mīkstu, istabas temperatūras sviestu saputo ar cukuru gaisīgā masā. Pa vienai pievieno olas un saputo krēmīgā masā.

2

Bumbierus nomizo, sagriež šķēlēs un aplej ar brendiju. Riekstus sakapā smalkākos gabalos (var smalcināt blenderī).

3

Saputotajā masā iemaisa riekstus. Masu lej uz apceptās mīklas pamatnes un izlīdzina. Virsū izkārto bumbierus.

4

Cep sakarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā aptuveni 30 minūtes, līdz masa izcepusies un mīkla ir zeltaini brūna. Dekorē ar riekstiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi