Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Drumstalām:
Pasniegšanai:
Ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdes. Uz ābolu virspuses izveido garenus iegriezumus. Cepešpannu ietauko un piepilda ar ābolu pusītēm.
Katliņā izkausē sviestu, pievieno «Muscovado» cukuru, sīrupu un kanēli. Pārlej āboliem.
Cepešpannu pārklāj ar foliju, ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī vidējā daļā un cep 15 minūtes.
Kamēr cepas āboli, pagatavo drumstalas – izkausē sviestu un iemaisa tajā auzu pārslas, «Muscovado» cukuru, miltus, kanēli un sāli.
Ābolus izņem no cepeškrāsns, pārkaista ar drumstalām un novieto atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm.
Pasniedz kopā ar vaniļas saldējumu.