Cepti āboli ar riekstu–sēklu pildījumu un brūklenēm Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Tā kā šogad ir ražīgs ābolu gads, tad nu noteikti ir jāpamēģina jau sen zināms un gards ābolu pagatavošanas veids – cepšana cepeškrāsnī. Vēlams izmantot vienas šķirnes (vislabāk kādu rudens) un aptuveni vienāda izmēra ābolus, lai tie vienmērīgi un vienlaicīgi izceptos. Savādāk kāds ābols būs gatavs, bet cits pavisam ciets.

Nepieciešams:

  • 6–8 vidēji āboli,
  • 100 g dažādu riekstu un sēklu mikšļa (es izmantoju valriekstus, mandeles, ķirbju sēklas),
  • 30–50 g svaigu brūkleņu,
  • 3 ēdamkarotes medus,
  • 1 ēdamkarotes kļavu sīrupa,
  • šķipsna kanēļa,
  • šķipsna maltu rozā piparu.

Gatavošana:

1

Sagatavo pildījumu. Piestā vai ar blenderi nedaudz sasmalcina riekstus. Liek klāt brūklenes un nedaudz tās saspaida, lai veidojas viendabīga masa. Tad pievieno medu, sīrupu, kanēli un piparus. Visu rūpīgi samaisa, līdz masa kļūst viendabīga.

2

Veseliem āboliem izgriež serdes. Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Izgrebtajos ābolos liek sagatavoto pildījumu.

3

Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī (apmēram 160– 70 °C temperatūrā) un cep, kamēr gatavi, kas atkarībā no ābolu šķirnes var būt 15–30 minūtes.

4

Var ēst tāpat vai arī ar saldējumu, vai putukrējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Augļu

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...