Cepti bumbieri ar žāvētiem augļiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 4 bumbieri,
  • 120 g kļavu sīrupa vai cukura sīrupa,
  • 1 tējkarote malta kanēļa,
  • pustējkarote vaniļas cukura,
  • 200–300 g žāvētu augļu un riekstu pēc izvēles (rozīnes, dzērvenes, rieksti, sukādes).

Gatavošana:

1

Nomazgātus bumbierus pārgriež uz pusēm un nogriež nedaudz arī no apaļās daļas, lai tas stabilāk stāvētu traukā un negāztos uz sāniem. Vidusdaļā ar karoti izgrebj serdi.

2

Bumbierus izkārto cepamajā traukā, apbārsta ar kanēli, vaniļas cukuru un apslaka ar sīrupu, pārējo nedaudz pietaupot žāvētajiem augļiem un pārliešanai.

3

Nelielā traukā sajauc žāvētos augļus ar sīrupu, apmaisa un pilda bumbieru pusīšu vidusdaļā. Ja vēlas izteiktāku garšu, cepamajā traukā var ielikt dažas kanēļa standziņas. Pārlej bumbierus ar pāri palikušo sīrupu – tas nekas, ka līst pāri malām.

4

Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 20–25 minūtes, līdz bumbieri ir mīksti un nedaudz zeltīti malās.

5

Pasniedz ar jogurtu, saldējuma bumbu vai putukrējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Augļu

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...