Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Nomazgātus bumbierus pārgriež uz pusēm un nogriež nedaudz arī no apaļās daļas, lai tas stabilāk stāvētu traukā un negāztos uz sāniem. Vidusdaļā ar karoti izgrebj serdi.
Bumbierus izkārto cepamajā traukā, apbārsta ar kanēli, vaniļas cukuru un apslaka ar sīrupu, pārējo nedaudz pietaupot žāvētajiem augļiem un pārliešanai.
Nelielā traukā sajauc žāvētos augļus ar sīrupu, apmaisa un pilda bumbieru pusīšu vidusdaļā. Ja vēlas izteiktāku garšu, cepamajā traukā var ielikt dažas kanēļa standziņas. Pārlej bumbierus ar pāri palikušo sīrupu – tas nekas, ka līst pāri malām.
Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 20–25 minūtes, līdz bumbieri ir mīksti un nedaudz zeltīti malās.
Pasniedz ar jogurtu, saldējuma bumbu vai putukrējumu.