Cepumi ar kerobu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šie ir ļoti gardi, turklāt viegli un ātri pagatavojami mājās cepumi no «Mājas Virtuves» recepšu pūra. Ja ir vēlēšanās, tad cukuru var pilnīgi aizstāt ar kerobu – vienas cukura karotes vietā jāņem pusotra līdz divas karotes keroba pulvera.

Nepieciešams:

  • 150 g rupja maluma kviešu miltu,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • 50 g brūnā cukura,
  • 5 tējkarotes keroba pulvera,
  • 1 tējkarote kanēļa,
  • šķipsniņa sāls,
  • 100 ml salda sojas piena,
  • 75 ml rapšu eļļas,
  • 1 tējkarote vaniļas esences,
  • 50 g smalki sakapātu dateļu,
  • 1 tējkarote smalki sarīvētas apelsīnu miziņas,
  • kokosriekstu eļļa, cepamās virsmas ietaukošanai.

Vai jūs zināt?

Lūk, ko «Mājas Virtuve» uzzinājusi par kerobu!

  • Kerobs neslimo ne ar koksnes piepēm, ne citām slimībām, tāpēc to nav nepieciešams apstrādāt ar ķīmiskajiem augu aizsardzības līdzekļiem.
  • Ceratonija jeb kerobs ir endēmisks Vidusjūras baseina augs, tas nozīmē, aug tikai šajā reģionā.
  • Šī auga ģints vārds «сeratiοn» radies no grieķu vārda «сeras», kas nozīmē – rags. Koks pieder pie pākšaugu dzimtas, bet nosaukums kerobs nāk no arābu «kharub» (piemēram, 19. gs. tunisiešu naudas vienība riāls iedalījās 16 kerubos).

Gatavošana:

1

Traukā iesijā miltus, piemet cukuru, keroba pulveri, kanēli, sāli un labi samaisa. Pievieno sojas pienu, eļļu un vaniļas esenci un sakuļ ar mikseri vai putojamo slotiņu. Iemaisa sakapātas dateles un sarīvētas apelsīnu miziņas.

2

Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru, kuru ietauko ar kokosriekstu eļļu. Uz tā pa deserta karotei novieto sagatavoto masu, kuru izlīdzina ar mitru nazi.

3

Liek cepeškrāsnī, kura uzkarsēta līdz 180°C temperatūrai, un cep 10 minūtes. Atdzesē cepeškrāsnī. Vēlāk uzglabā aizvākojamā traukā.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Cepumi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...