Citronu limonāde ar baziliku Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2–3 litri ūdens,
  • 4−5 citroni (var pievienot arī citus citrusaugļus),
  • 100–200 g cukura vai pēc garšas,
  • svaigas bazilika lapiņas,
  • ledus pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Augļus labi nomazgā, no puses augļu izspiež sulu un nomizo nedaudz miziņu − dzelteno slāni bez baltās daļas.

2

Miziņas un cukuru liek katlā, pārlej ar ūdeni un maisot uzvāra. Kad cukurs izkusis, šķidrumu nokāš, tam pielej sulu caur sietiņu (lai izvairītos no sēkliņām) un visu vēlreiz uzvāra līdz pirmajam burbulim.

3

Dzērienu izkāš, iemet tajā bazilika lapas, šķēlītēs sagrieztus pārējos citronus un ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas glāzēs ieliek ledu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Dzērieni, Limonādes, augļu un sakņu sulas, Veselībai

Dzērveņu punšs

Ziemai viennozīmīgi piestāv dzērvenes, turklāt visdažādākos veidos...