Zemeņu ievārījuma sambuks Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Receptē var izmantot arī citu ievārījumu, piemēram, ķiršu, aveņu vai jauktu ogu.

Nepieciešams:

  • 500 g zemeņu ievārījuma,
  • 2 lielu olu baltumi,
  • 1 litrs piena.

Gatavošana:

1

Bļodā liek ievārījumu un olu dzeltenumus.

2

Ar mikseri vispirms uz mazāko režīmu sāk putot, lai viss netašķās pa gaisu. Kad masa jau kļuvusi viendabīgāka, palielina jaudu un puto ātrāk. Puto tik ilgi, līdz masa kļuvusi gaiša, gaisīga un stingra. Ja vēlas, pēc garšas var pielikt vēl cukuru, taču parasti zemeņu ievārījums ir gana salds.

3

Pagatavoto sambuka masu uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī nedaudz sastingt.

4

Sambuku ievieto deserta traukos un pārlej ar vēsu pienu. Dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām.

1 kometāri

  • Vajag baltumus bet sakul dzeltenumus

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Augļu, Dzērieni, Limonādes, augļu un sakņu sulas

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...