Siera kūka ar divu veidu sieriem
Nepieciešams
Pamatnei
2 paciņas cepumu «Selga»
150...
Receptē var izmantot arī citu ievārījumu, piemēram, ķiršu, aveņu vai jauktu ogu.
Nepieciešams:
Bļodā liek ievārījumu un olu dzeltenumus.
Ar mikseri vispirms uz mazāko režīmu sāk putot, lai viss netašķās pa gaisu. Kad masa jau kļuvusi viendabīgāka, palielina jaudu un puto ātrāk. Puto tik ilgi, līdz masa kļuvusi gaiša, gaisīga un stingra. Ja vēlas, pēc garšas var pielikt vēl cukuru, taču parasti zemeņu ievārījums ir gana salds.
Pagatavoto sambuka masu uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī nedaudz sastingt.
Sambuku ievieto deserta traukos un pārlej ar vēsu pienu. Dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām.