Karstā šokolāde ar riekstiem un putukrējumu
Nepieciešams:
350 ml piena,
100 g melnās...
Limonāžu vai citu atvēsinātu dzērienu pasniegšanai var izmantot ledus kubiņus, kuros ir iesaldētas ogas, augļu gabaliņi vai piparmētru lapiņas vai kādus citus aromātiskus zaļumus.
Ogas, augļus, zaļumus, arī ēdamus ziedus vai to ziedlapiņas noskalo, nožāvē un, ja nepieciešams, sadala tā, lai varētu ievietot ledus kubiņu saldējamajos nodalījumos. Pārlej ar novārītu ūdeni ‒ tad ledus gabaliņi pēc sasalšanas būs dzidrāki. Ūdens vietā var izmantot arī citronūdeni, tēju, kafiju, mājas limonādi.
Ledus pagatavošanai var izmantot ne vien ūdeni, bet arī sablendētus augļus ‒ piemēram, arbūza, melones, ābolu, bumbieru, plūmju u.c. masas. Arī tad iekšā var ievietot veselus tā paša vai citu augļu un ogu gabaliņus. Būs gan gardi, gan oriģināli!