Piparmētru liķieris ir daudz vienkāršāk pagatavojams par kafijas vai dažādiem ogu liķieriem. Tam nepieciešams mazāk sastāvdaļu, arī noņemšanās nav liela, un tas priecē ar savdabīgu mentola garšu. Kaut arī to uzskata par dāmu dzērienu, to labprāt bauda arī kungi.
Nepieciešams:
Svaigas, izlasītas piparmētru lapiņas sasmalcina ievieto burkā un pārlej ar degvīnu, uzliek ciešu plastmasas vāciņu un uz divām nedēļām novieto tumšā vietā istabas temperatūrā.
Sagatavo sīrupu – cukuru pārlej ar ūdeni un uz mazas uguns maisot 10 minūtes vāra. Pēc tam to atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Uz piparmētrām uzlieto degvīnu izkāš caur smalku sietiņu vai dubulti saliktu marles gabalu un tad salej kopā ar sīrupu, izmaisa, pilda pudelēs, kuras cieši aizkorķē.
Vēlams dzērienam ļaut vēl mēnesi ievilkties un tikai tad lietot. Ilgstoši uzglabājot, krāsa no zaļganas var kļūt brūngana, tas nav nekas slikts, dzēriens joprojām ir lietojams.