Karstā šokolāde ar riekstiem un putukrējumu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 350 ml piena,
  • 100 g melnās šokolādes (70%)
  • 50 ml saldā krējuma (35%),
  • kanēļa standziņas gabaliņš,
  • 2 ēdamkarotes ruma,
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera,
  • 2 tējkarotes cukura,
  • 2–3 sadrupināti valriekstu kodoli,
  • šķipsniņa jūras sāls.

Gatavošana:

1

Saldo krējumu ar vienu tējkaroti cukura sakuļ stingrās putās.

2

Pienā ievieto kanēļa standziņu un pienu uzvāra, tajā ar putojamo slotiņu iemaisa kakao, pēc tam – uz rupjās rīves sarīvētu vai gabaliņos salauztu šokolādi un sāli un maisot vāra uz lēnas uguns dažas minūtes. Noņem no pavarda, izņem kanēļa standziņu.

3

Ņem divas tasītes, katrā ielej pa ēdamkarotei ruma, uzlej virsū šokolādes dzērienu, sadala putukrējumu un pārkaisa ar riekstiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Saldās zupas, Dzērieni, Karstie

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...