Nereti sastopami ieteikumi pēc Jāņiem rabarberus vairs neizmantot, jo tad tajos esot pastiprināti uzkrājušies mūsu veselībai nevēlamie oksolāti. Taču šīs vielas koncentrējas zaļajās rabarberu lapās, nevis to kātos. Turklāt, ja rabarberi ir tikuši krietni šķīti un kāti ir atauguši no jauna, tad nekā kaitīga tajos nav. Un tie lieliski noder atsvaidzinoša mohito dzēriena pagatavošanai.
Nepieciešams
Rabarberu sīrupam:
Kokteilim (1 porcijai):
Vispirms pagatavo rabarberu sīrupu – kātus notīra, sasmalcina, liek katlā, pārber ar cukuru, pārlej ar ūdeni, uz vidēji lielas liesmas uzvāra un tad uz mazākas liesmas apmaisot vāra apmēram 25 minūtes, līdz rabarberi iz savārījušies un sīrups kļuvis biezs. Atdzesētu sīrupu aizvākotā stikla traukā ledusskapī var uzglabāt 4–5 nedēļas.
Laimu pārgriež, nogriež dažas šķēles, no pārējā izspiež sulu. Sulu un laima gabaliņus sajauc ar piparmētru lapiņām, pielej rabarberu sīrupu, rumu, gāzēto ūdeni, pieliek ledus gabaliņus, dekorē ar rabarberu kāta gabaliņu, piparmētru lapiņām un laima šķēlīti un pasniedz.