Rabarberu mohito Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nereti sastopami ieteikumi pēc Jāņiem rabarberus vairs neizmantot, jo tad tajos esot pastiprināti uzkrājušies mūsu veselībai nevēlamie oksolāti. Taču šīs vielas koncentrējas zaļajās rabarberu lapās, nevis to kātos. Turklāt, ja rabarberi ir tikuši krietni šķīti un kāti ir atauguši no jauna, tad nekā kaitīga tajos nav. Un tie lieliski noder atsvaidzinoša mohito dzēriena pagatavošanai.


Nepieciešams

Rabarberu sīrupam:

  • 4 kārtīgi rabarberu kāti,
  • 200 g cukura,
  • 250 ml ūdens.

Kokteilim (1 porcijai):

  • 1–2 laimiem (var izmantot arī citronu),
  • dažas svaigas piparmētru lapiņas,
  • 60 ml rabarberu sīrupa,
  • 30 ml ruma,
  • ledus,
  • gāzēts ūdens,
  • rabarbera kāts, laima šķēlīte vai piparmētras – dekorēšanai.

Gatavošana:

1

Vispirms pagatavo rabarberu sīrupu – kātus notīra, sasmalcina, liek katlā, pārber ar cukuru, pārlej ar ūdeni, uz vidēji lielas liesmas uzvāra un tad uz mazākas liesmas apmaisot vāra apmēram 25 minūtes, līdz rabarberi iz savārījušies un sīrups kļuvis biezs. Atdzesētu sīrupu aizvākotā stikla traukā ledusskapī var uzglabāt 4–5 nedēļas.

2

Laimu pārgriež, nogriež dažas šķēles, no pārējā izspiež sulu. Sulu un laima gabaliņus sajauc ar piparmētru lapiņām, pielej rabarberu sīrupu, rumu, gāzēto ūdeni, pieliek ledus gabaliņus, dekorē ar rabarberu kāta gabaliņu, piparmētru lapiņām un laima šķēlīti un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Dzērieni, Alkoholiskie

Dzērveņu punšs

Ziemai viennozīmīgi piestāv dzērvenes, turklāt visdažādākos veidos...