Citronu sviesta cepumi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Lai šie cepumi tik tiešām izdotos, galvenais ir labas kvalitātes sviests.

Nepieciešams:

  • 125 g «Rasa» sviesta istabas temperatūrā,
  • 100 g baltā cukura,
  • 1 ola,
  • 200 g miltu,
  • miziņa no 2 citroniem,
  • 1/4 tējkarotes cepamā pulvera,
  • 1 šķipsniņa jūras sāls,
  • 3 ēdamkarotes Demeraras cukura.

Gatavošana:

1

Sviestu sakuļ kopā ar cukuru, kamēr masa paliek krēmīga. Pievieno olu un turpina kult, līdz masa ir viegla un gaisīga.

2

No citroniem norīvē miziņu, ko pievieno sviesta–cukura–olu masai. Tad pievieno miltus, kas sajaukti kopā ar cepamo pulveri un sāli, un mīca tik ilgi, līdz mīkla atlec no rokām.

3

Tad mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 2 stundām atpūsties.

4

Pēc noteiktā laika mīklu ņem ārā no ledusskapja, izrullē 0,5 cm biezumā un izspiež apaļus cepumiņus. Cepamo plāti apsedz ar cepamo papīru, uz tās saliek cepumus, ko apbārsta ar Demeraras cukuru, un cep 10–12 minūtes 180 °C temperatūrā, līdz maliņas ir brūnas un kraukšķīgas. Pārvieto uz režģa atdzist.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Ziemassvētki, Cepumi