Citronu tiramisu bez olām Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Iveta Bruno, sicīliešu virtuve
Vērtējums:

Vasaras sezonai īpaši piemērots ļoti aromātisks un dzīvespriecīgs deserts, kas atsvaidzina un uzmundrina. Pamēģiniet! Salīdzinot ar klasisko tiramisu, tas nesatur espreso kafiju (piemērots arī bērniem!) un svaigas olas (vasaras karstumā nav jāuztraucas par salmonelozes izraisītajām komplikācijām), un ir kalorijām mazāk bagāts deserts (pusi maskarpones siera es aizstāju ar rikotas sieru).


Nepieciešams:

  • «Dāmu pirkstiņi» vai «Pavesini» cepumi – pēc nepieciešamības,
  • 250 g maskarpones siera,
  • 250 g rikotas siera,
  • 2 citroni, svaigi spiesta to sula un rīvēta miziņa no 1 citrona,
  • cukurs – pēc nepieciešamības.

Sīrupam:

  • 250 ml ūdens,
  • 2 citroni, svaigi spiesta to sula,
  • cukurs pēc nepieciešamības.

Gatavošana:

1

Pagatavo sīrupu – pusi ūdens uzsilda un pievieno cukuru. Maisa, līdz tas izkūst. Pievieno svaigi spiestu citronu sulu un atlikušo ūdens daudzumu. Visu vienmērīgi izmaisa.

2

Maskarpones sieru sakuļ ar cukuru, līdz tas izkūst. Pievieno rikotas sieru un turpina kult 1–2 minūtes. Pievieno svaigi spiestu citronu sulu un rīvētu miziņu un kuļ, līdz izveidojas viendabīga masa. Ja nepieciešams, papildus pievieno citronu sulu.

3

Cepumus no abām pusēm iemērc citronu sīrupā un kārto traukā citu pie cita. Vieglā kārtā noklāj ar krēmu un atkārto iepriekšminēto procedūru – cepumi–krēms – līdz izmantotas visas sastāvdaļas.

4

Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz pāris stundām vai vislabāk uz visu nakti. Pirms pasniegšanas dekorē ar citronu šķēlēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Lieldienas, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Kūkas bez cepšanas