Citronu uzputenis ar karameļu krēmu Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Restorāns "Laivas"
Vērtējums:

Reizēm nav vajadzīgas dārgas lietas, lai pagatavotu ēdienu ar interesantu garšu buķeti. Patiesībā viss garšīgais ir pieejams mums deguna priekšā.

Nepieciešams

4 personām:

  • 6 olu dzeltenumi,
  • 4 citronu sula,
  • 200 g cukura,
  • 6 olu baltumi,
  • 150 g cukura,
  • 7 plāksnes želatīna.

Karameļu krēmam:

  • kārba iebiezinātā kondensētā piena ar cukuru,
  • putukrējums,
  • nedaudz kazas siera.

Gatavošana:

1

Olu dzeltenumus ar citronu sulu un norādīto cukura daudzumu liek bļodā, kuru novieto ūdens peldē (ūdeni silda, līdz tas sasniedz 55–65°C temperatūru), un puto.

2

Kad tā ir gatava, pievieno kopā ar norādīto cukura daudzumu un želatīnu cietās putās saputotus olu baltumus. Masu iepilda formās un uz pāris stundām ievieto ledusskapī, līdz tā sacietē.

3

Karameļu krēmam iebiezinātais pienu ar cukuru, kārbu neatverot novāra, tad atver pievieno nedaudz kazas siera un tāpat nedaudz putukrējuma. Visu kārtīgi samaisa un ievieto ledusskapī sastingt.

4

Pasniedz uz šķīvja, greznojot ar to, kas ir pa rokai – dažām ogām, tējkaroti smalcinātu mandeļu vai saberztu cepumu un kādu piparmētras lapiņu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Ziemassvētki, Deserti