Cukurotās austiņas Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ja saldētavā ir kārtainās mīklas paciņa un netrūkst arī cukura, visai viegli būs pagatavot šos klasiskos cepumiņus, kas piemēroti dažādiem tējas rituāliem.

Nepieciešams:

  • 500 g kārtainās bezrauga mīklas,
  • 100–150 g cukura,
  • ja vēlas – kanēlis, magones vai pat mandeļu skaidiņas.

Gatavošana:

1

Atlaidinātu mīklu izveltnē plānu – tā, lai no katras plāksnes veidojas aptuveni 18x18 cm lieli kvadrāti.

2

Katru mīklas plāksni pārkaisa ar cukuru un pārloka katru pusi uz vidu, lai malas saskaras. Tad atkal pārkaisa cukuru un pārlocītās malas pārloka vēlreiz. Vienu mīklas pusi pārloka pāri otrai, lai izveidojas rulete.

3

Katru salocīto ruleti sagriež aptuveni centimetra biezās šķēlēs. Katru griezuma vietu jeb sānus, kā arī cepumu malas apviļā cukurā un liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Ja vēlas, šajā brīdi var pārkaisīt kanēli vai citas piedevas.

4

Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā aptuveni 10 minūtes, līdz austiņas virspusē ir izcepušās zeltainas. Tad izņem paplāti no krāsns, katru cepumiņu apgriež otrādi un cep vēl dažas minūtes, līdz arī otra puse kļuvusi zeltaina.

5

Izceptos cepumus atdzesē turpat uz pannas vai liek ar papīru uz režģa.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Cepumi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...