Ātrais putojums pie kafijas
Ņem puslitru laba putukrējuma, pieliek tam cukuru, pieber vaniļu un saputo. Ņem kādus 4 olu dzeltenumus un sakuļ tos ar cukuru putās un pielej tiem tik daudz labas, stipras kafijas, cik stipru vēlas putojumu. Tad visu labi samaisa un, viegli maisot, pievieno saputoto krējumu. Viegli izmaisa, ielej kādā glītā trauciņā sastingt un pēc tam ceļ galdā. Var pasniegt ar cepumiem un kafiju.
Citronu putas
Kādiem 3 citroniem norīvē miziņas un izspiež sulu. Pieber ap 200 g cukura. 6 olām atšķir dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus pielej cukuram un citronsulai un saputo. Pēc tam ņem olu baltumus, tiem pieber mazliet cukura un saputo. Kad putas stingras, liek tās klāt dzeltenumiem un sulai, samaisa vēlreiz, pilda glāzēs un ceļ galdā. Citronu putas var iespiest traukā caur konditorejas tūtu un dekorēt ar citronu šķēlītēm.
Ķirbju uzputenis
Samaļ ķirbjus ar dzērvenēm un izspiež sulu. Sulu saldina ar cukuru un pieliek izvārītai, atdzisušai mannai, tad masu kuļ, kamēr tā uzputojas. Mannas putru vāra ūdenī – bez piena – ar drusku cukura un uzputenim uz vienu karoti mannas liek divas karotes sulas.