Tie, kas kaut reizi baudījuši fondantu, zina, cik tas ir izcils un neaizmirstami garšīgs. Lai arī šo desertu bieži pasniedz restorānos, to itin nemaz nav grūti pagatavot, tāpēc ar šo recepti nudien vērts pārsteigt mājiniekus svētku dienās. Šokolādes kārumnieki noteikti būs sajūsmā, turklāt kopā ar vaniļas saldējumu vai ogu mērci tas garšu kārpiņas savaldzinās līdz pat sirds dziļumiem.
Nepieciešams:
Vispirms ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar sviestu un beigās pievieno saldo krējumu. Kakao un šķīstošo kafiju izšķīdina karstā ūdenī, to pievieno šokolādes masai un iemaisa tajā.
Atsevišķā bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa ir gaiša un gaisīga. Saputoto olu dzeltenumu masu viegli iecilā izkausētajā šokolādē un tad pievieno arī miltus. Jācenšas masu daudz nemaisīt, tikai tik daudz iecilāt, lai sastāvdaļas ir sajaukušās.
Mīklu salej četros karstumizturīgos traukos, kas iepriekš ietaukoti. Cep iepriekš līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī aptuveni 10 minūtes.
Fondantu pavisam nedaudz atdzesē, bet pasniedz uzreiz, jo vidū būs izkususi un karsta šokolāde. Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai ogu mērci un pārkaisa ar pūdercukuru.