Deserts «Vasara»   Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Atsvaidzinošs, gards un viennozīmīgi lielisks deserts, kas ir viegli un ātri pagatavojams.

Nepieciešams:

  • 250 g zemeņu,
  • 250 g rikotas siera (var aizstāt ar grieķu jogurtu, maskarpones sieru),
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura,
  • 1 citrons, svaigi spiesta tā sula un rīvēta miziņa,
  • cepumi «Dāmu pirkstiņi» pēc izvēles.

 

Gatavošana:

1

Zemenes nomazgā zem tekoša auksta ūdens un nosusina vai apžāvē, tad sagriež šķēlēs vai nelielos gabaliņos.

2

Saldo krējumu saputo ar 1 ēdamkaroti pūdercukura.

3

Rikotas krēmu samaisa viendabīgā masā ar atlikušo pūdercukuru, pievieno nedaudz svaigi spiestu citrona sulu un rīvētu citrona miziņu.

4

Rikotas krēmam iecilā iepriekš saputoto saldo krējumu.

5

Kārtojam zemenes un krēmu glāzēs vai deserta traukos kārtās. Kārtu secībai nav nozīmes, var ļaut vaļu fantāzijai.

6

Desertu dekorē ar veselām zemenēm, piparmētru lapiņām vai citām piedevām pēc izvēles.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Līgo svētki, Deserti, Kārtojumi, pudiņi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...