Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Atsvaidzinošs, gards un viennozīmīgi lielisks deserts, kas ir viegli un ātri pagatavojams.
Nepieciešams:
Zemenes nomazgā zem tekoša auksta ūdens un nosusina vai apžāvē, tad sagriež šķēlēs vai nelielos gabaliņos.
Saldo krējumu saputo ar 1 ēdamkaroti pūdercukura.
Rikotas krēmu samaisa viendabīgā masā ar atlikušo pūdercukuru, pievieno nedaudz svaigi spiestu citrona sulu un rīvētu citrona miziņu.
Rikotas krēmam iecilā iepriekš saputoto saldo krējumu.
Kārtojam zemenes un krēmu glāzēs vai deserta traukos kārtās. Kārtu secībai nav nozīmes, var ļaut vaļu fantāzijai.
Desertu dekorē ar veselām zemenēm, piparmētru lapiņām vai citām piedevām pēc izvēles.