Nepieciešams:
Virskārtai:
Bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, cukuru un sāli. Sviestu sagriež mazos gabaliņos (ja tas ir pietiekami auksts, var arī sarīvēt uz rupjās dārzeņu rīves) un pievieno sausajām sastāvdaļām. Ar pirkstiem no masas veido smalkas drupačas, sviestu apviļājot miltos. Kad iegūtas drupačas, pievieno sakultu olu un samīca viendabīgā mīklā. Mīklu apklāj ar plēvi un liek ledusskapī vismaz uz stundu.
Ērkšķogām nokniebj zaļos kātiņus, banānus nomizo un sagriež ripās.
Ņem 2/3 mīklas, to izklāj cepamajā veidnē, kur ieklāt cepamais papīrs, un ar pirkstiem izlīdzina pa visu pamatni. Virsū izkārto ogas un banānu ripiņas tā, lai vienmērīgi nosegtu visu mīklu. No atlikušās mīklas sadrupina dažāda izmēra mīklas kunkulīšus un izbārsta virskārtā, lai daļēji nosedz plātsmaizi.
Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 40 minūtes, līdz mīklas virspuse kļuvusi zeltaini brūna.