Svaigi spiestas sulas ir brīnišķīgs enerģijas, vitamīnu un minerālvielu avots, tajās tikpat kā nemaz nenokļūst svaigos augļos un dārzeņos esošie nitrāti, un tās satur visus ķīmiskos elementus, kas nepieciešami mūsu organisma dzīvības funkciju uzturēšanai – kalciju, kāliju, nātriju, fosforu, dzelzi, magniju, mangānu, jodu, fluoru, silīciju u.c. Sulas ir arī universāls uzturs, jo atšķirībā no šķiedrvielas saturošiem produktiem ātri uzsūcas organismā un tiek pilnīgi izmantotas. Ja cietais uzturs tiek pārstrādāts 3–5 stundu laikā, tad svaigi spiestas sulas, it īpaši dārzeņu, organisms uzņem 10–15 minūšu laikā. Tās normalizē skābju un sārmu līdzsvaru asinīs, ko var izjaukt dažādas infekcijas slimības un citi faktori. Starp citu, dārzeņu un augļu sulas atšķiras gan pēc sastāva, gan pēc īpašībām.
Sulas jāgatavo tikai no svaigiem augļiem un dārzeņiem un tikai tik daudz, cik nepieciešams vienreizējai lietošanai, tās jādzer tūlīt pēc izspiešanas. Pat īslaicīga uzglabāšana ledusskapī veicina rūgšanu tajās, lai arī garša var nemainīties. Izņēmums ir biešu sula – tā pēc spiešanas ir jāievieto ledusskapī uz 2 stundām, lai neitralizētos vielas, kas var kaitīgi ietekmēt cilvēku organismu. Katrā sulā ir savas vērtīgas uzturvielas, tāpēc, lai palielinātu to daudzveidību, var veidot sulu kombinācijas. Lūk, ierosmei dažādi sulu «kokteiļi»!
http://www.latvijaspirts.lv
Gurķi
Burkāni
Tomāti
Galda bietes
Jebkurā kokteilī vai sulu sastāvā galda biešu sula nav ieteicams pievienot vairāk par 1/3 daļa.
Ķirbji
Kāposti
Rutki
Āboli
Bumbieri
Apelsīni
Citroni
Aprikozes
Vīnogas
Melones
Arbūzi