Karstā šokolāde ar riekstiem un putukrējumu
Nepieciešams:
350 ml piena,
100 g melnās...
Ziemai viennozīmīgi piestāv dzērvenes, turklāt visdažādākos veidos – svaigas, kaltētas, ievārījumā, kompotā, biezenī, saldētā veidā vai kā sīrups. Lai vai kuru veidu izvēlētos, dzērvenes stiprinās mūsu veselību un omulīgi sasildīs dienās, kad ārā itin nemaz negribas doties.
Nepieciešams:
Katliņā liek kanēļa standziņas, ingveru, citrona un ābolu šķēles, dzērveņu un apelsīnu sulu. Karsē, līdz dzēriens sāk vārīties. Ļauj nedaudz pavārīties un tad lej krūzēs.
Lai dzēriens izskatītos skaistāk, krūzē ieliek kanēļa standziņu, pāris dzērvenes un ābolu šķēles. Saldumam var pievienot nedaudz medus.