Dzērveņu punšs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ziemai viennozīmīgi piestāv dzērvenes, turklāt visdažādākos veidos – svaigas, kaltētas, ievārījumā, kompotā, biezenī, saldētā veidā vai kā sīrups. Lai vai kuru veidu izvēlētos, dzērvenes stiprinās mūsu veselību un omulīgi sasildīs dienās, kad ārā itin nemaz negribas doties.

Nepieciešams:

  • 1 l dzērveņu sula vai ūdens ar dzērveņu sīrupu,
  • 2 glāzes svaigi spiestas apelsīnu sulas,
  • pustējkarote rīvēta ingvera,
  • puscitrona,
  • neliels ābols,
  • kanēļa standziņas,
  • dzērvenes dekorēšanai,

Gatavošana:

1

Katliņā liek kanēļa standziņas, ingveru, citrona un ābolu šķēles, dzērveņu un apelsīnu sulu. Karsē, līdz dzēriens sāk vārīties. Ļauj nedaudz pavārīties un tad lej krūzēs.

2

Lai dzēriens izskatītos skaistāk, krūzē ieliek kanēļa standziņu, pāris dzērvenes un ābolu šķēles. Saldumam var pievienot nedaudz medus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Dzērieni, Karstie

Dzērveņu punšs

Ziemai viennozīmīgi piestāv dzērvenes, turklāt visdažādākos veidos...