Dzērveņu punšs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ziemai viennozīmīgi piestāv dzērvenes, turklāt visdažādākos veidos – svaigas, kaltētas, ievārījumā, kompotā, biezenī, saldētā veidā vai kā sīrups. Lai vai kuru veidu izvēlētos, dzērvenes stiprinās mūsu veselību un omulīgi sasildīs dienās, kad ārā itin nemaz negribas doties.

Nepieciešams:

  • 1 l dzērveņu sula vai ūdens ar dzērveņu sīrupu,
  • 2 glāzes svaigi spiestas apelsīnu sulas,
  • pustējkarote rīvēta ingvera,
  • puscitrona,
  • neliels ābols,
  • kanēļa standziņas,
  • dzērvenes dekorēšanai,

Gatavošana:

1

Katliņā liek kanēļa standziņas, ingveru, citrona un ābolu šķēles, dzērveņu un apelsīnu sulu. Karsē, līdz dzēriens sāk vārīties. Ļauj nedaudz pavārīties un tad lej krūzēs.

2

Lai dzēriens izskatītos skaistāk, krūzē ieliek kanēļa standziņu, pāris dzērvenes un ābolu šķēles. Saldumam var pievienot nedaudz medus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Dzērieni, Karstie