Eņģeļu kūka amerikāņu gaumē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 9 olu baltumi,
  • 220 g cukura – pie olu baltumiem,
  • 150 g miltu,
  • 110 g cukura – pie miltiem,
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera,
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta,
  • šķipsna sāls.

Pasniegšanai:

  • ogas un/vai augļi,
  • saputots putukrējums.

Gatavošana:

1

No istabas temperatūras olām atdala baltumus (dzeltenumus izmanto citiem mērķiem). Ja olas ņemtas no ledusskapja, tad baltumus uz pusstundu atstāj pastāvēt, lai tie sasilst. Atsevišķā traukā ar miltiem un cepamo pulveri samaisa tiem paredzēto cukura daudzumu.

2

Olu baltumiem piemet šķipsnu sāls un sakuļ gaisīgās putās. Tad palēnām, ņemot pa ēdamkarotei, iekuļ baltumiem paredzēto cukura daudzumu. Kad putas ir stingras, pa daļām iemaisa miltus.

3

Mīklu lej neietaukotā kūkas formā ar caurumu viducī, tad mīklu ar nazi pagraiza, lai tādējādi to atbrīvotu no gaisa «kabatiņām».

4

Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī apakšējā līmenī. Cep 35–40 minūtes, līdz kūka kļūst viegli zeltaina, tad tūlīt izņem.

5

Cepamo formu novieto uz restītēm un ļauj kūkai atdzist aptuveni stundu. Lai kūku vieglāk varētu izņemt no formas, ar nazi novelk gar tās malām. Pasniedz ar gaisīgu putukrējumu un svaigām ogām, augļiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Lieldienas, Līgo svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi