«Ezīši» ar grauzdētām mandelēm Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: «Danssuker»
Vērtējums:

Nepieciešams

Grauzdētām mandelēm:

  • 250 g neblanšētu mandeļu,
  • 250 g «Dansukker» baltā cukurbiešu cukura,
  • 75 ml ūdens.

Šokolādes mīklai:

  • 200–250 g kokosriekstu sviesta,
  • 200 g tumšās šokolādes,
  • 2 olas,
  • 180 g «Dansukker» pūdercukura.

Gatavošana:

1

Mandeles, cukuru un ūdeni katliņā uzvāra un turpina vārīt, līdz maisījums kārtīgi burbuļo. Ik pa laikam apmaisa ar dakšiņu. Temperatūru samazina un turpina karsēt, līdz ūdens pilnībā izgarojis un cukurs kristalizējies. Cukuram jāsāk kust un karamelizēties, bet tikai tik daudz, lai pārklātu mandeles.

2

Mandeles izber uz pergamenta papīra, atdala citu no citas ar dakšiņu, atdzesē un pēc tam sakapā.

3

Katliņā izkausē kokosriekstu sviestu, pievieno sakapātu šokolādi un maisot karsē, līdz iegūst pastas konsistenci. Olas sakuļ ar pūdercukuru un tajās iemaisa šokolādes pastu.

4

Daļu šokolādes mīklas izklāj silikona mafinu formas pamatnē vai arī ar pergamenta papīru izklātā maizes formā. Pārkaisa ar sakapātām mandelēm. Tad pārklāj vēl vienu kārtu mīklas un atkārto visu vēl pāris reižu. Kā pēdējo pārkaisa dedzināto mandeļu drumstalas. Kūku ietin pārtikas plēvē un no novieto vēsumā sastingt.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Kūkas bez cepšanas, Brauniji, Cepumi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...