Nepieciešams:
Olbaltumu masai:
Vaniļas mērcei:
Ābolu cep krāsnī (ilgums atkarīgs no ābolu šķirnes), atdzesē, noņem miziņu, izgrebj viducīti, kurā ievieto ar cukuru saputotu saldo krējumu, kam pievienots biezpiens.
Pagatavo olbaltuma masu, proti, cukuru maisot vāra ar nedaudz ūdens – tā, lai tas tikai pārsedz cukuru, līdz viss izkusis un izveidojies sīrups. Olu baltumu uzputo un, turpinot putot, pakāpeniski pievieno karsto sīrupu.
Olbaltuma masu liek konditorejas maisiņā (var arī izmantot vienkārši karotīti) un ar to pilnībā noklāj ābolu. Ja mājās ir karamelizators, tad olbaltumu var apdedzināt ar to, ja nav, tad cepeškrāsni uzsilda līdz 250°C temperatūrai un ābolu ar olbaltuma mētelīti apcep apmēram 5 minūtes.
Pasniedz ar vaniļas mērci. Lai to pagatavotu, olas dzeltenumu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru. Pienu uzvāra un uzmanīgi lej klāt uzkultajai olu masai – nepārtraukti maisot, lai nesaiet kunkuļos (ja tā gadījies, mērci var sablendēt).