Franču torte ar šokolādi un bumbieriem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Mīklai:

  • 3 glāzes miltu (glāze – 250 ml),
  • 250 g sviesta,
  • pusglāze cukura,
  • 2 olas,
  • pustējkarote sodas,
  • šķipsniņa sāls.

Pildījumam:

  • 2 lieli bumbieri,
  • 140 g melnās šokolādes,
  • 100 ml saldā krējuma,
  • 1 ola.

Gatavošana:

1

Pagatavo smilšu mīklu. Miltus izsijā caur sietiņu, pievieno sāli, cukuru, rīvēta citrona miziņu un sviestu un ar plaukstām saberž graudainā masā. Sviestam jābūt mīkstam istabas temperatūrā. Tad pievieno olas un ātri samīca, lai izveidotos viendabīga masa. (Ja mīca ilgi, tad smilšu mīklas izstrādājumi izcepot kļūst cieti.) Var aromatizēt ar vaniļu, rumu vai konjaku. Pēc tam mīklu saveļ bumbas formā, ietin pārtikas plēvē un uz stundu ieliek ledusskapī atpūsties.

2

Nomizo bumbierus. Pārgriež uz pusēm un izņem serdi. Sagriež katru pusīti plānās, apmēram 4 mm biezās šķēlītēs.

3

Mīklu izlīdzina tortes formā un sadursta ar dakšiņu. Kārto bumbieru pusītes, viegli iespiežot. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180 °C apmēram 15 minūtes.

4

Tikmēr pagatavo šokolādes krēmu. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno šokolādi un, nepārtraukti maisot, karsē karstā ūdens peldē, līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa. Noņem no uguns, pievieno olu, samaisa.

5

Pēc 15 minūtēm izņem no cepeškrāsns tortes pamatni, lej šokolādes krēmu, izlīdzina un cep vēl 10 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi