Fritēti ābolu gredzeni Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (4 porcijas):

  • 4 vidēja lieluma āboli,
  • glāze piena,
  • pusotras glāzes miltu,
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera,
  • 2 olas,
  • eļļa fritēšanai,
  • pūdercukurs pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Lēzenā bļodā ar dakšiņu sajauc miltus ar cepamo pulveri. Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar pienu. Ābolus nomizo, izgrebj serdi un sagriež centimetra biezās šķēlēs.

2

Katru ābola šķēli vispirms no abām pusēm un sānu malām apviļā miltu masā, tad – olās un pēc tam liek fritēties uzkarsētā eļļā. Svarīgi, lai eļļa būtu pietiekami karsta, citādi mīkla neapcepsies, bet izplūdīs pa eļļu. Vislabāk eļļas gatavību fritēšanai pārbaudīt, ielejot mazāk par pustējkaroti olas masas un palūkojot, vai tā uzreiz sāk čūkstēt vai apcepas tikai pamazām.

3

Ābolu gredzenu apcep zeltaini brūnu no abām pusēm un izņem ar putu karoti. Liek to uz papīra salvetēm, lai notek liekā eļļa un pasniedz ar pārkaisītu pūdercukuru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Augļu

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...