Grēcīgi gardā medus kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Medus kūka ir klasika, no kuras nevajadzētu atteikties, un cept kaut vai reizi gadā. Novembris ir īstais laiks, kad pagatavot šo izcilo gardumu. Ar pildījumu ikviens var variēt pēc savām vēlmēm, pievienot krējumam marmelādes gabaliņus, riekstus, dzērvenes, kādā kārtā iesmērēt brūkleņu ievārījumu, vai arī to baudīt klasiskā veidā, kā tas ir šajā receptē.

Nepieciešams:

  • 320 g medus,
  • 3 olas,
  • 200 g cukura,
  • 2 tējkarotes dzeramās sodas,
  • 500 g smalka maluma kviešu miltu.

Krēmam:

  • 700 g skābā krējuma,
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
  • 2 ēdamkarotes cukura.

Gatavošana:

1

Vispirms katliņā izkausē medu, lai tas būtu šķidrs un staipīgs. Tad pievieno cukuru, kārtīgi iemaisot un ļaujot izkust.

2

Noņem katliņu no uguns, saturu maisot nedaudz atdzesē un tad pa vienai iesit olas, kuras vienmērīgi iemaisa medus un cukura masā. Pēc tam pamazām pievieno miltus, sodu un kārtīgi samaisa, lai masa kļūst viendabīga.

3

Sagatavo 5–6 cepamā papīra plāksnes, uz kurām tiks veidotas kūkas kārtas. No receptē minētā daudzuma iznāk aptuveni 5–6 kārtas. Ar slapju karoti ņem mīklu un veido apļa formu uz cepamā papīra (ar sausu karoti to nebūs viegli paveikt). Vislabāk iepriekš iezīmēt apaļu formu, lai mīklu būtu vieglāk izsmērēt, bet arī tad, ja tās nebūs vienādos izmēros, kūka izskatīsies ļoti mākslinieciska.

4

Katru kūkas kārtu cep iepriekš līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī aptuveni 8–10 minūtes, līdz tā kļuvusi viegli brūna. Pēc cepšanas noliek atdzist.

5

Bļodiņā sajauc skābo krējumu ar vaniļas cukuru un cukuru. Jāuzmanās ar cukura pievienošanu, jo mīkla ir salda un skābajam krējumam cukurs nepieciešams vien pavisam nedaudz.

6

Uz kūkas šķīvja liek pirmo izcepto mīklas kārtu, to pārlej ar skābo krējumu. Turpina likt mīklas kārtas un pildījumu citu uz citas. Kūkas virskārtu izsmērē ar skābo krējumu, pārkaisa ar riekstiem, mīklas drupačām un kādām ogām, piemēram, dzērvenēm. Atstāj kūku uz nakti ledusskapī, tad tā būs kārtīgi ievilkusies.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...