Groziņi ar karameles kārtiņu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

4 groziņiem:

  • ap 300 g smilšu mīklas,
  • 50 g melnās šokolādes,
  • 30 ml piena,
  • 3 olu dzeltenumi,
  • 50 g pūdercukura,
  • 30 g miltu,
  • vaniļa,
  • 60 g cukura,
  • dažas ogas dekorēšēnai.

Gatavošana:

1

No smilšu mīklas izcep 4 groziņus un atdzesē.

2

Šokolādi izkausē uz nelielas uguns. Ar izkausēto šokolādi izsmērē groziņus no iekš Tas pasargās groziņus no samirkšanas, kad iepildīs krēmu.

3

Pagatavo krēmu – uzliek karsēties pienu; kārtīgi samaisa olu dzeltenumus ar pūdercukuru un miltiem, pievieno vaniļu; olu maisījumu lēnām lej klāt karstajam pienam, nepārtraukti to maisot; turpinot maisīt, vāra, kamēr krēms sāk biezēt; atdzesē.

4

Groziņus pilda ar krēmu un ievieto ledusskapī.

5

Sagatavo karameles kārtiņu: katliņā karsē cukuru ar 1 ēdamkaroti auksta ūdens, līdz veidojas gaiši brūna karamele. Jāseko, lai nesadegtu!

6

Izņem groziņus no ledusskapja un ātri pārlej ar karameli. Tā kā groziņi ir atdzesēti, tad karamele sastingst ļoti ātri.

7

Dekorē ar ogā Var pasniegt ar plombīra saldējuma bumbiņu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Lieldienas, Ziemassvētki, Deserti, Kūkas bez cepšanas