Nepieciešams:
4 groziņiem:
No smilšu mīklas izcep 4 groziņus un atdzesē.
Šokolādi izkausē uz nelielas uguns. Ar izkausēto šokolādi izsmērē groziņus no iekš Tas pasargās groziņus no samirkšanas, kad iepildīs krēmu.
Pagatavo krēmu – uzliek karsēties pienu; kārtīgi samaisa olu dzeltenumus ar pūdercukuru un miltiem, pievieno vaniļu; olu maisījumu lēnām lej klāt karstajam pienam, nepārtraukti to maisot; turpinot maisīt, vāra, kamēr krēms sāk biezēt; atdzesē.
Groziņus pilda ar krēmu un ievieto ledusskapī.
Sagatavo karameles kārtiņu: katliņā karsē cukuru ar 1 ēdamkaroti auksta ūdens, līdz veidojas gaiši brūna karamele. Jāseko, lai nesadegtu!
Izņem groziņus no ledusskapja un ātri pārlej ar karameli. Tā kā groziņi ir atdzesēti, tad karamele sastingst ļoti ātri.
Dekorē ar ogā Var pasniegt ar plombīra saldējuma bumbiņu.